Böcker

Samurai (Foto: Xtrovert Media)
En aktiespekulants psykologi

”En aktiespekulants psykologi” är en dramatisk studie i tradingpsykologi och marknadens spelregler. Som läsare tas du med på en svindlande resa – du får följa de affärer William gör, uppleva hur det känns både att tjäna stora pengar och brutalt förlora allt.

C-G Gyllenrams och Tony Ugrinas fascinerande berättelse visar hur en placerare kan undvika onödiga misstag och ger en inblick i olika metoder och beteenden som skapar förutsättningar för bättre aktieaffärer.

Ingemar Carlsson, tidigare börskrönikör på Dagens Industri, skriver:
”En aktiespekulants psykologi ger en ny dimension till aktiehandel och är underbar läsning för alla som handlar på börsen.”

Aktiemarknadens psykologi

Gyllenrams första bok ‘Aktiemarknadens psykologi’ har som enda svenska bok om aktier blivit publicerad i USA, Kina och Sydkorea.

Med psykologisk och humoristisk klarsyn presenteras ett antal fallbeskrivningar, som klargör den stora roll som psykologin spelar för aktiemarknadens beteende.

Ett studium av flockspykologin på börsen är nödvändig om man vill förstå hur aktiemarkanden fungerar. För att bättre kunna analysera den och därmed skapa ett säkrare beslutsunderlag för sina aktieaffärer behöver man ha insikt i de psykologiska mekanismer som påverkar börsens- och enskilda aktiers upp- och nedgångar.

Boken är insiktsfull studie av hur människor beter sig på marknaden och de flesta lär känna igen sina egna tankar, erfarenheter och agerande i någon av de situationer bokens olika aktörer hamnar i.